căutare personalizată
Powered By Blogger

luni, 2 august 2010

Legea numarul patru: Legea auto-eficacitatii.


Dacă sunteţi inca sub semnul întrebării, ca puteti sau nu puteti face de fapt, modificările necesare, o sa aveţi o perioadă dificilă cu programul dumneavostra. Trebuie să credeti ca o puteti face! Gândiţi-vă la dumneavostra ca la o bancă. De fiecare dată când păstrezi o promisiune pentru tine, magazinul de stima de sine devine mai mare, ceea ce face mai uşor să păstraţi promisiunea facuta pentru sine. Este vorba de "Results Momentum" - realizarea unuia rezultat vă oferă încrederea de a atinge obiectivul următor. De fiecare dată cind o promisiune este rupta, respectul de sine se duce în jos, ceea ce face mai uşor de a rupe promisiunea următoare. Consolideaza această credinţă în tine prin faptul de a te înconjura cu alţii care fac sau au realizat ceea ce încercaţi. La urma urmei, dacă ei au putut face acest lucru, la fel si tu o poti face!

2 comentarii:

  1. Tot in aceeasi idee as insista asupra ideii de stabilire de obiective realiste, pe termen scurt, urmand sisteumul pas-cu-pas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, intrucat unii vor sa obtina "rezultate mari in perioade mici" de timp ceea ce este foarte greu de obtinut (dar nu imposibil) si nu este nici de durata. Se poate, insa dupa aceasta perioada, unele persoane dupa ce au obtinut rezultatele pe care si le-au dorit renunta, si dupa un timp trebuie sa o ia iarasi de la inceput. De aceea dupa ce au obtinut acele rezultate trebuie sa continue intr-un anumit ritm pentru a mentine ceea ce au obtinut.

    RăspundețiȘtergere