căutare personalizată
Powered By Blogger

miercuri, 23 iunie 2010

Un prim secret al fitness-lui: nu ingrasa !


De cele mai multe orioamenii sunt lipsiti de indrumare si nu inteleg ce se intimpla cu propriul lor corp, asa incat se pripesc si trag concluzii gresite, se alarmeaza si renunta la antrenamente exact cind incep sa apara primele rezultate. O mare parte din aceste persoane se pling ca se ingrasa, dupa ce au tinut o dieta si au facut antrenamente o perioada de timp. Pornind de la acest lucru as dori sa lamurim ce inseamna faptul de a te ingrasa.
Grasimea reprezinta o rezerva de energie, care se depune cu predilectie in anumite zone ale corpului precum abdomenul, soldurile si talia. Daca incepeti un program de exercitii fizice si nu mariti aportul amilentar, peste cel obisnuit, rezervele de energie se vor reduce, pina la un anumit nivel. Apoi organismul va crea un echilibru intre nivelul de efort si aportul de energie iar reducerea nivelului de grasime corporala va inceta. Pentru a pune din nou organismul in situatia de a "arde garsime", va trebui, fie sa sporiti solicitarea, fie sa ajustati dieta. Solutia ideala ar fi de fapt un compromis intre cele doua amintite mai inainte.
Asadar adoptind un program de exercitii, nu va veti ingrasa, decat daca il veti folosi drept scuza pentru a minca mai mult! Dar totusi, cum va puteti da seama, cu usurinta daca v-ati ingrasat sau nu ? Foarte simplu: daca pantalonii se "strimteaza" , in zona taliei, atunci e cazul sa dati alarma, pentru ca ati depus grasime si ceva nu merge bine. Daca in schimb simtiti ca aceeasi pantaloni "se largesc" in talie, dar "va tin" putin in zona coapselor, ori tricoul "a intrat la apa" la mineci, inseamna ca nu este vorba despre altceva decat ca tesutul muscular este in tonus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu